Omgeving

Binnen enkelen minuten bent u in het dorp Willingen.

Dit gezellige dorp ligt op slechts 1 kilometer van ons appartement en biedt alle ingrediënten voor een geslaagde winter en zomer vakantie. Voor vertier bent u in Willingen op de goede plek. Zowel overdag als ‘s avonds bieden de tientallen restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden de mogelijkheid tot ontspanning en vermaak. In dit gezellige dorp kunt u zich ook in de zomer goed vermaken. Het is gelegen op het punt waar drie natuurgebieden samenkomen, het Upland, de Diemelsee en Hochsauerland. Hieronder staat meer over de verschillende outdoor en indoor activiteiten die in en om Willingen mogelijk zijn. In Willingen vind u de beroemde skischans waar jaarlijks wereldbekerwedstrijden plaatsvinden en dit jaar de wereldkampioenschappen worden gehouden.

Op www.willingen-schwalefeld.de vind u meer informatie over deze twee plaatsen.

 

Skiën

Willingen behoort tot de zogenaamde Wintersport-Arena Sauerland, een samenwerkingsverband van skigebieden die samen het grootste Wintersportgebied ten noorden van de Alpen vormen. Met één pas krijg je toegang tot de skigebieden van Sauerland. Aan afwisseling dus geen gebrek. Tevens is een groot deel van de pistes voorzien van kunstsneeuwinstallaties. Door de geringe afstand naar Sauerland is het een ideaal oord voor enkele dagen winterplezier. Door een gondel, waarover zelfs Winterberg niet beschikt, krijg je het wintersportgevoel uit de Alpen hoewel het aanbod aan pistes natuurlijk niet vergelijkbaar is.
Met de gondel bereik je het hoogste punt van het gebied, de Ettelsberg op 830 meter. Hier begint met twee kilometer lengte een van de langste afdalingen van het Sauerland. Voor beginners zijn er genoeg uitdagende hellingen te vinden, voor gevorderden is het iets minder aansprekend. Het gebied is minder groot dan zijn broer Winterberg maar het is er dan ook wat rustiger op en rond de piste. Willingen is ook een fijn gebied voor kinderen. Het heeft op verschillende plaatsen een "Kinderland": een kinderskischool met een lopende band. Zeker voor de jongsten gaat dat veiliger en gemakkelijker omhoog. Onder andere bij de Ritzhagenlift en Wilddieblift zijn ze te vinden. Het dorp Usseln, vijf kilometer oostelijker heeft met de Emmetlift ook een ideale plek voor gezinnen met lerende kinderen. Er is een verhuur- en lesmogelijkheid en het is er rustig en mooi.

Meer informatie vindt u op: www.winterpark.willingen.de/nl/info-liften

 

Mountainbiken

Vanuit Willingen-Schwalefeld starten er vele Mountainbike routes van 20 tot 60 km, van licht tot zwaar. Meer informatie over de routes vind je op www.biken-willingen.de/nl/mountainbike/routes In juni wordt in Willingen Duitsland’s grootst fietsfestival gehouden. Meer informatie hierover vindt u op: www.willingen.bike-festival.de/de/news.html

 

(race)Fietsen

Het gebied rondom Schwalefeld geldt als een eerste klas gebied voor racefietsers. Er zijn vele routes over verkeersarme maar toch goed geasfalteerde wegen in een prachtige omgeving langs meren, over bergen en langs oude burchten. Op de website www.biken-willingen.de/nl/racefiets vindt u meer informatie over routes van 50 tot 150 km.

 

Wandelen

Vanuit Willingen – Schwalefeld starten ongeveer 16 wandelroutes. Een overzicht van alle routes en hoogteverschillen vindt u op www.wanderwelt-willingen.de/nl/wandelroutes-wandelkaart/wanderwege-nach-ortsteilen-sortiert

 

Vermaak voor kinderen

In Willingen is een zomer rodelbaan, een wildpark, een Panoramapark, subtropisch zwembad, een schaatsbaan en vlakbij Willingen ligt het pretpark 'Fort Fun'.

Verdere informatie vindt u op: www.willingen.de

Bouw en ontwerp: We Are Konzept | internetbureau